
Psyllium je skvělým doplňkem pro vaše pečení. Využívá se při low carb dietě a samozřejmě, když chcete trochu odlehčit svůj jídelníček. Makový koláč má skvělou chuť a je doplněn o jemnou citrónovou polevu.
Ingredience:
Těsto:
3 vajíčka
1,5 hrnku najemno pomletých ovesných vloček
2 hrnky mletého máku
1 hrnek makové mouky (lze použít jiný typ)
1,5 hrnku medu
250 g nízkotučného tvarohu/jogurtu
½ hrnku kokosového oleje
1 polévková lžíce Psyllium Topnatur
1 čajová lžíce prášku do pečiva
Vanilkové aroma
Skořice
½ čajové lžičky strouhané citrónové kůry
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 polévkové lžíce libovolného džemu
Citrónová poleva:
Šťáva z dvou citrónů
80 g solamylu
100 g medu
Použitý TOPNATUR produkt: Psyllium TOPNATUR
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vajíčka a med vymísíme mixérem do nadýchaného krému, přidáme olej a společně vše mixujeme. Poté metličkou zlehka přimísíme tvaroh, aroma, skořici, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a džem. Dále k směsi opatrně přidáme mletý mák, prosetou makovou mouku, Psyllium a pomleté vločky. Těsto by mělo být spíš řidší, podle potřeby na řidší těsto je možné přidat jogurt nebo džem.
Vylijeme do kulaté dortové formy s průměrem 25 cm vystlané papírem na pečení a dáme péct na 180 stupňů cca 40-45 min. Připravíme si citrónovou polevu – metličkou vymísíme med s citrónovou šťávou a postupně přidáváme solamyl, dokud nevznikne hladký krém. Po upečení necháme chvilku vychladnout a polijeme připravenou citrónovou polevou.
Zdroj bloggerky: n.i.k.o.l._h