6.12.2020
#TOP recepty

Voňavá vánoční štola nesmí na svátečním stole chybět. Vyzkoušejte štolu v LOW CARB verzi!
Ingredience:
- LOW CARB Směs na pečení TOPNATUR
- 50 g másla
- 1 vejce
- 150 g tvarohu (vanička)
- 50 g sekaných mandlí
- 50 g kustovnice namočené v rumu
- 50 g kandované citronové nebo pomerančové kůry (lyofilizované ovoce)
- 4 cl rumu
- 4 cl horké vody
- 20 g másla na potření
- xylitol (mletý) na posypání
Postup:
Vejce, máslo a tvaroh ušleháme v mixéru. Poté přidáme LOW CARB Směs na pečení a společně s rumem a horkou vodou, znovu prošleháme. Do takto připraveného těsta přidáme ořechy, citronovou nebo pomerančovou kůru a kustovnici. Těsto necháme cca 10 minut odstát. Navlhčete si ruce a vytvarujte z těsta štolu. Pečte 40 minut na 170°C. Ještě horkou štolu potřete rozpuštěným máslem a posypte mletým xylitolem na dozdobení. Je možné přidat do receptu kandované ovoce, které však není LOW CARB.