Lněný chléb s Psylliem

24.9.2019 #TOP recepty

Kynutý lněný chléb s Psylliem Topnatur je vytvořen ve spolupráci s Fit Style with Eli, která je odbornicí na low carb - nízkosacharidovou dietu. Nebojte se, že byste v tomto chlebu našli mouku. Lněné semínko a psyllium ji skvělé nahradí.

Ingredience: 

Kvásek:

  • 1 lžička sušeného droždí
  • Mléko
  • lžička medu


Těsto:

  • kvásek
  • 4 domácí vajíčka
  • 1 tučná zakyska
  • cca 100 g zlatý len mletý na mouku
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • Psyllium TOPNATUR - cca 4 lžíce
  • kmín, sůl či bylinky dle chuti
  • hnědý len (50 - 80 g)

Použitý TOPNATUR produkt: Psyllium TOPNATUR

Postup: 

Mléko zahřejeme, přidáme med, droždí a necháme vzejít kvásek. Poté vše smícháme s dalšími ingrediencemi a dáme kynout na teplé místo. Po 12 hodinách přendáme těsto do formy - mělo by být hutnější, ale zase ne moc. Pečeme na 190 °C asi 60 min.

Zdroj bloggerka: @fit_style_with_eli