24.9.2019
#TOP recepty

Kynutý lněný chléb s Psylliem Topnatur je vytvořen ve spolupráci s Fit Style with Eli, která je odbornicí na low carb - nízkosacharidovou dietu. Nebojte se, že byste v tomto chlebu našli mouku. Lněné semínko a psyllium ji skvělé nahradí.
Ingredience:
Kvásek:
- 1 lžička sušeného droždí
- Mléko
- lžička medu
Těsto:
- kvásek
- 4 domácí vajíčka
- 1 tučná zakyska
- cca 100 g zlatý len mletý na mouku
- 1/2 sáčku sušeného droždí
- Psyllium TOPNATUR - cca 4 lžíce
- kmín, sůl či bylinky dle chuti
- hnědý len (50 - 80 g)
Použitý TOPNATUR produkt: Psyllium TOPNATUR
Postup:
Mléko zahřejeme, přidáme med, droždí a necháme vzejít kvásek. Poté vše smícháme s dalšími ingrediencemi a dáme kynout na teplé místo. Po 12 hodinách přendáme těsto do formy - mělo by být hutnější, ale zase ne moc. Pečeme na 190 °C asi 60 min.
Zdroj bloggerka: @fit_style_with_eli